Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Ocak 2014 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR

Kış mevsiminin bol bulunan sebzesi karnıbaharla benden bir tarif çok lezzetli oluyor karnıbahar sevmeyenlerin severek yiyecekleri bir tarif...
MALZEMELER:
1 orta boy karnabahar
1 soğan
3-4 yemek kaşığı kıyma
2 adet yeşil biber
1 çorba kaçığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber (isteğe göre)

Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Önce karnabaharı ufak ayırıp (yemeklik), kaynamış suya 5 dakika kadar haşlıyoruz.
Tencerede soğanı kavuruyoruz, kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salça ve baharatları da ekleyip en son karnabaharı ekleyip çeviriyoruz az ateşte. Yaklaşık 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyip güveç kaplarına döküyoruz. Beşamel sosu da hazırlayıp üzerine döküyoruz ve kaşar peyniri rendeliyoruz. 200 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

HAŞHAŞLI EKMEK

İş arkadaşıma ısmarladığım ekmeklik haşhaşlarım geldi.Tabi hemen denemem gerekli işte tarifim
MALZEMELER:
Yarım paket yaşmaya
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
2tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1su bardağı haşhaş ezmesi
yarım su bardağı kadar sıvıyağ

YAPILIŞI:
Ilık suda mayayla şekeri erittim tuzu yağı ve unu katıp mayalı bi hamur yoğurdum.45dakika dinlendirdim bezelere ayırdım sıvıyağ sürerek merdaneyle açtım yağla sıvılaştırdığım haşhaş ezmesini sürdüm ve rulo haline getirdim elimde hafif uzattım.yaklaşık 3cm boyunda kestim ve dik olarak yağlanmış fırın tepsisine dizdim. 170′C fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.Afiyet olsun.

EVDE PİDELİ KÖFTE

Merhabalar bugünden itibaren 15 gün yokum biraz tarif stoğu yapmak istedim 15 tatile giren herkese iyi tatiller....
MALZEMELER:
450-500 gr orta yağlı kıyma
1 soğan
1-2 diş sarımsak
Tuz,karabiber,kimyon
2 dilim ıslanıp sıkılmış ekmek tercihe göre

SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su(Salçanızın kıvamına göre artırmanız gerekebilir)
Tırnak pide( ben kuzenimin evde yaptığı pideleri kullandım)
YAPILIŞI:
Köfte için soğan ve sarımsak rendelenir. Kıyma, ekmek içi ve baharatlar da eklenip köfteler hazırlanır. Az yağda veya yağsız bir şekilde köfteler pişirilir.

Sosu için 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Salça eklenir. İyice karıştırılıp suyu eklenir. Bir taşım kaynatılır. Pide ısıtılıp küçük küçük doğranır. Tabağa yerleştirilir. Üstüne köfteler konur ve sos dökülür. Ben gerek görmedim ama isterseniz üstüne de biraz tereyağı eritip dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

19 Ocak 2014 Pazar

TAVUKLU MANTAR DOLMASI

Merhabalar değişik pratik lezzetlere devam bugün yapımı çok zahmetli olmayan fakat görünümü çok güzel lezzeti de aynı güzellikte olan bir tarif paylaşıyorum işe tarifim...

MALZEMELER:
1 kg mantar (iri seçerseniz daha uygun olur)
2 parça kadar tavuk pirzola
Mantarların sapları(küçük doğranmış olmalı)
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz, kekik
Üzeri için;
Kaşar peyniri

YAPILIŞI:
Mantarları yıkamadan üzerini temizleyin ve saplarını ayırın. Tepsiye kase gibi mantarları dizin. Tavukları çok ufak ufak doğrayıp bir tencerede az yağda suyunu salıp çekene kadar kavurun. Sonra salçayı ekleyip birkaç karıştırdıktan sonra küçük doğranmış mantar saplarını ekleyin ve üzerine yarım su bardağıyla su koyun. Birkaç taşım kaynadıktan sonra kekiğini, tuzunu atıp karıştırın ve ocaktan alın. Tepsiye dizdiğiniz mantarların üzerine tavuk soteden koyun ve üzerine kaşar rendesi koyun. Tepsinin dibine çok az bir miktar salçalı su ekleyip 180 derecede ısıtılmış fırına verin. Mantarların pişip pişmediğine ara ara bakın. Kaşarlar da eriyip kızarınca fırından alın. Afiyet olsun.

13 Ocak 2014 Pazartesi

HÜNKAR BEĞENDİ

MALZEMELER:
200 gr kuşbaşı et
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 adet biber
1 adet domates
Yaklaşık 1 yemek kaşığı salça
1,5-2 su bardağı su
Tuz,karabiber

Beğendi için;
3 adet patlıcan
1 çay bardağı süt (az gelirse ilave edebilirsiniz)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Tuz
Yarım su bardağı kaşar rendesi
YAPILIŞI:
İlk olarak patlıcanlar fırında ya da ocakta közlenir.Közlenen patlıcanlar kabuğu soyulup doğranır. Tavada yağ ve un kavrulur. Patlıcanlar tavaya eklenir ve iyice ezilir. Ocağın altı iyice kısılarak süt yavaş yavaş karıştırarak patlıcana ilave edilir. İyice karıştırılır. Ardından kaşar eklenir. ocak kapatılır. Kaşar da tamamen karıştırılarak beğendi hazırlanır.
Ayrı bir tava yağ ile ocağa konur.Tava ısındığında etler ilave edilir.Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. İnce doğranmış soğan ve biberler eklenir. Onlar da kavrulunca salça eklenip karıştırılır. Salçadan sonra çekirdekleri alınıp doğranmış domates eklenir.1,5-2 su bardağı su da göz kararı eklenerek kapağı kapatılıp etler pişene kadar pişirilir. Piştikten sonra tuzu karabiberi eklenir.Servis tabağınıza önce beğendiyi üstüne de etinizi koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun...

6 Ocak 2014 Pazartesi

YANARDAĞ PASTA

Çok pratik ve oldukça lezzetli bir pasta sadece 15 dk da hem görseli hemde tadı güzel olan bir pasta hazırlamış oluyoruz. Şiddetle tavsiye ediyorum, deneyin pişman olmazsınız acele misafirler içinde kurtarıcı bir pasta yani benim için öyle oldu :)


YANARDAĞ PASTA
MALZEMELER:
1 paket krem şanti
1 tane kakaolu hazır pasta tabanı
6 tane halley ya da 1 paket petibör bisküvi hangisini tercih ederseniz
1 tane muz
meyve sosu ( orman meyveli )
Süt

YAPILIŞI:
Krem şantiyi sütle çırpıyoruz içine halleyi ya da bisküviyi ( ben halley kullandım ) parçalara ayırıp ekliyoruz. Muzu doğruyoruz ve şantiyle harmanlıyoruz ( isterseniz içine damla çikolatada ilave edebilirsiniz ben sevmediğim için kullanmadım ). Sonra pasta tabanının tekini 8 eşit parçaya bölüyoruz diğerininde üzerine kaşıkla süt döküp ıslatıyoruz ve ortasına kubbe olacak şekilde hazırladığımız harcı dolduruyoruz kenarlardan biraz boşluk bırakarak dolduruyoruz. Üçgen şekilde kestiğimiz kek dilimlerini biraz sütle ıslatıp eşit bir şekilde pastamızın üzerine diziyoruz. 8 parça tam geliyor. Üzerine de meyve sosunu döküp servis yapıyoruz. Ben dolapta bekletmedim isterseniz bekletebilirsiniz. Krem şanti yerine pasta kremasıyla da yapabilirsiniz. Üstüne meyve sos yerine çikolata sosu da dökebilirsiniz :)) Afiyet olsun.

4 Ocak 2014 Cumartesi

KARNIBAHAR KÖFTESİ

 Uzun bir aradan sonra...
KARNIBAHAR KÖFTESİ
MALZEMELER:
1 küçük boy karnabahar
3-4 dal taze soğan
2 yumurta
1 fincan un (Türk kahvesi fincanı)
1 tutam maydanoz
Arzuya göre dereotu
Tuz
Karabiber
Toz nane
Kızartmak için;
Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Karnabaharlar ufak parçalanıp tencereye alınır. Tuz ve üzerini geçecek kadar su eklenip haşlanır. Haşlanınca suyu süzülür ve ezilir. Geniş bir kasede ezilmiş karnabaharlar, çok küçük doğranmış soğan, yumurta, un, tuz ve baharatlar karıştırılır. En son olarak ince kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra kızgın yağda kızartılır. (Harcı, kızgın yağa yemek kaşığı yardımıyla dökebilirsiniz) Yanında yoğurt ile servis yapın.Dışı çıtır içi yumuşacık.

Afiyet Olsun...