Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Şubat 2014 Pazartesi

PASTA TADINDA HAVUÇLU CEVİZLİ KEK

MALZEMELER:
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı havuç
1 yemek kaşığı tarçın
2 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
Aldığı kadar un
Şanti için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
YAPILIŞI:Bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice karıştırıyoruz. Kabardıktan sonra sıvı yağı da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Tarçın, havuç ve cevizi ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kabartma tozunu, vanilyayı ve unu da ekleyip yağlanmış kare borcama döküyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık yarım saat pişmeye bırakıyoruz. Çıkınca soğuduktan sonra ikiye kesip arasına ve üzerine krem şanti sürüyoruz sonrasında dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun…

BOL REÇELLİ PAZAR KAHVALTISI:)))

Geçenlerde abimlerde pazar kahvaltısı yaptık.Yengem sağ olsun çeşit çeşit reçeller ceviz reçelinden tut karpuz reçelimi ararsın bal kabağı reçelimi ararsın badem reçelimi daha neler neler neler
çıkardı.Bu reçeller Kırklareli'nin Kofçaz ilçesinde organik olarak üretilen reçeller .Çok lezzetliydiler. Ailemle birlikte neşeli bir kahvaltının yanında bu lezzetler kaldı aklımda...

16 Şubat 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI

Merhabalar haftalar sonra yine burdayım.Gezmelere gittim egeden enginarlarımı yeşelliklerimi aldım geldim. Enginarlarımla  dolma yapıtm işte tarifim..

MALZEMELER:
2 adet enginar
1 orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam dereotu
4 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:
Enginarlarımızı beş dakika suda bekletip açılmalarını sağlayalım. Diğer tarafta soğanımızı yağla birlikte kavuralım. Piricimizi ve diğer malzemelerimizi ekleyip güzel bir iç hazırlıyalım. Hazırlanan iç malzemeyi enginarın yapraklarından başlayıp ortasına doğru dolduralım. enginarlara uygun bir tencereye yerleştirelim iki su bardağına yakın suyu tencereye ilave edip kısık ateşte 45 dakika pişirelim. Afiyet olsun.