Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Ocak 2015 Çarşamba

Kiremitte Köfte


Malzemeler

500 gr köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 orta boy soğan
2-3 dilim ekmek içi
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sıvı yağ
Maydanoz (1 tutam)
2 çay kaşığı kekik
Domates sosu için;

2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Kıyma bütün malzeme ile yoğrulur. Orta büyüklükte köfteler yapılıp 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Sonra sıvı yağda köfteler pişirilir ve güvece dizilir. Bu işlemden sonra domates sosu hazırlanır. 2 domates rendelenerek ayrı bir tavada sıvı yağ ile birlikte biraz kavrulur. Ardından karabiber ve salça eklenerek koyu bir kıvam alana kadar karıştırılır. Bu sos köftelerin üzerinde gezdirilir. En son isteğe göre kaşar rendeleyip köftelerin üzerine serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kaşar peynirler eriyene kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun…