Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Nisan 2015 Salı

Bögütlenli cheseecake

Malzemeler:

300 g labne peyniri
1 paket krema
1,5 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı un
4 yumurta ve
1 paket vanilya

Alt taban için;
2 paket burçak bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağından biraz az süt

Üzerinin sosu için;
250 g arzu edilen bir meyve böğürtlen, vişne veya çilek
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir)
1 su bardağı su
1 paket vanilya
Alt tabanı için, bisküvileri  rondoda un gibi yapana kadar çekiyoruz. Eritmiş olduğumuz tereyağını ve sütü yavaş yavaş ilave edip alt tabanı hazır hale getiriyoruz. Sosu için; böğürtlenleri şekeri ve suyu ilave edip dolapta bir saat bekletiyoruz ve ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip içine ilave edip kaynatmaya başlıyoruz. Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp vanilyasını ilave edip ılıyana kadar kabuk tutmaması için hafif karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Öncelikle alt taban için kelepçeli kalıbımızı iyice yağlayıp hazırlanmış olduğumuz harcı içine bastırarak düzgün ve eşit bir şekilde yerleştirip dolaba koyuyoruz. Labne peyniri ve kremayı birlikte çırpıyoruz ve şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediyoruz.Ama mikserin en düşük hızında En son unu ve vanilyasını ilave edip çok az daha karıştırıp dolaptaki harcı çıkarıp üzerine döküyoruz Bu arada dökmeden önce kalıbın kenarını folyo ile sarıyoruz. Böylelikle uzun süre fırında kaldığı için kenarları yanmamış oluyor. Ve kalıba hafifçe vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayıp önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dakika 200 derecede, 10 dakika sonra 160 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırının kapağını 1 saatten önce asla açmıyoruz. Ayrıca fırının içine mutlaka ısıya dayanıklı su dolu orta büyüklükte bir kap koyuyoruz. Böylelikle çatlamasını önlüyoruz..Ve 1 saat sonra kapağı açtığımızda Cheesecakemiz hafif salladığımızda oynamıyorsa fırını kapatıp kapağını biraz aralayıp ılınmaya bırakıyoruz. Ilındıktan sonra fırından çıkarıp 1 saat kadar soğuduktan sonra hazırladığımız sosu üzerine döküp   dolapta 1 gece dinlendirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.


8 Nisan 2015 Çarşamba

Çilekli Tart

Misafirlerim gelirken çileklerde bol iken dedim ki çilekli turta yapmanın tam zamanı :)
Malzemeler:

2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 çay bardağı un

Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Üzeri için:
Çilek
Tart jölesi

Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker çırpılır. Ardından süt ve yağ eklenip karıştırılır. Un, vanilya ve kabartma tozu da eklenip karıştırılarak hamur hazırlanır. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına dökülüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Krema içi ise söylenen malzemeler karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Soğuyan tart servis tabağına alınır. Üstüne ılıyan krema dökülür. Çilekler dilimlenerek istenilen şekilde kremanın üzerine dizilir. Tart jölesi hazırlanarak çileklerin üstüne yayılır. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.