Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Mayıs 2015 Salı

Limon Soslu İrmik Tatlisi

Ekşili ferah bir lezzet tarifi dendim çok hoşuma gitti tavsiye edeyorum tambir yaz tatlisi işte tarif geliyor
Malzemeler:
Limon sosu için;

2 küçük limon suyu
1 portakal suyu
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı su
İrmik tatlısı için;

2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik
5 veya 6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Hazırlanışı

Öncelikle limon sosu için tüm malzemeleri karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz ve sudan geçirdiğimiz silikon kalıpların yarısına gelmeyecek şekilde koyuyoruz ve soğumaya alıyoruz.
Daha sonra irmik tatlısı için tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamında oluncaya kadar pişiriyoruz ve ocağın altını kapatmadan tereyağı ekliyoruz. 2 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz ve limon sosunu koyduğumuz kalıplara döküyoruz. Ben mufin kalibi kullandim bir posiyon için ideaol oldu. Soğuyu ca serviz edebiliriz. Afiyet olsun


6 Mayıs 2015 Çarşamba

Ev Yapimi Limonata



Limonatanın rengi kokusu aroması yoğunluğu tam yerinde. Üstelik çok da bereketli. 1 limon 1 portakal ile 3 lt limonatamız oluyor. Aslında 5 lt su eklesem de aynı olurdu eminim ama ben yoğun olsun istedim. Buyrun tarifim.
Malzemeler:
1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 litre su
Hazırlanışı :Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup dondurmamız gerekiyor. 1 gün önceden bırakın dondurucuya iyice donsun. Bu işlem limon ve portakal kabuğunun acı tadının olmaması için. Limonatayı hazırlayacağınız zaman portakal ve limonu buzluktan çıkarın. 10 dakika kadar bekleyin. Çokta beklemeyin öyle kendini bırakmasın. 4′ e bölünecek kıvamda olsun yeterli. Robota portakal ve limonu dilimleyin ve içine koyun. 1 su bardağı şekeri üzerine ilave edin. Kabuğuyla birlikte olmalı özelliği burada zaten o yüzden dikkat edelim. Robotu çalıştıralım ve iyice ezilene kadar çekelim. Öyle dakikalar sürmüyor 1-2 dakika yeterli. Robotunuz yoksa rendeleyebilirsiniz ve ondan sonra şekerle ovalayabilirsiniz. 3 lt suya çektiğimiz portakal limon şeker karışımını ekleyelim, 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip renginin iyice geçmesi için 5 dakika kadar bekleyelim. Ara sıra karıştıralım ki limon tuzu ve şeker iyice erisin. Benim ailem kalabalık yetmez derseniz 5 lt su ekleyin şekeri ve limon tuzunu da arttırın tabi. Bir kaba temiz bir tülbent geçirelim ve içeceğimizi süzelim içinde hiç tane kalmasın. Tülbent olması önemli. Tülbentte posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkın. En yoğun renk sıkınca çıkıyor. Üzerine az az su ekleyerek sıkabilirsiniz. Renk vermeyi bırakana kadar. Bakmayın böyle uzun uzun yazdığıma tek tek limon sıkıp yaptığımız limonatadan çok daha kolay ve lezzetli. Umarım denersiniz ve beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...