Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

10 Temmuz 2014 Perşembe

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

Çoook uzun aradan sonra merhabaaa herkese. Ramazana özel çook güzel bir güllaç yaptım muhallebili hemde :) tarif tam tuttu denemek isteyenler gönül rahatlığıyla yapabilir : ) Herkese hayırlı ramazanlar işte malzemeler
Malzemeler:
7 yaprak güllaç
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
vanilya
Muhallebi için:
1litre süt
1yk. un
1yk nişasta
8 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti

Yapılışı
Öncelikle muhallebiyi pişirip,krem şanşantiyi toz halde kremaya katıp mikserle bir 5 dakika kadar karıştırdım.Burada muhallebi güzel bir kıvam alıyor.Daha sonra kabımın şekline göre parlak yüzleri üste gelecek şekilde,güllaç yapraklarını kırıp kabıma bir kat yerleştirdim.Hazırladığım şekerli ve vanilyalı sütü hafif ılındırdıktan sonra,(yoğurt mayalama kıvamında yani serçe parmak testinden geçirerek sıcaklığı ayarlayabiliriz) bir kepçe yardımıyla güllaçların üzerine döktüm.Bir daha güllaç,araya biraz muhallebi,üzerine güllaç,üzerine şekerli süt derken en üste koyduğumuz güllacı kalan süt ile ıslatıp buzdolabına kaldırın eğer vaktiniz varsa bir gece beklerse tam kıvamını buluyor,vaktiniz kısıtlıysa en azından bir 3 saat dolapta dinlendirin.

6 yorum :

  1. üffff bu neee :)))

    ödül verdim ki sanaaa :)

    YanıtlaSil
  2. güllaç en sevdiğim tatlılardan,
    muhallebi ile çok yakışacağına eminim

    YanıtlaSil
  3. çok leziz görünüyor :)
    banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil