Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Kasım 2013 Çarşamba

Dızmana



Eşimin çok sevdiği benimde yapmaktan zevk eldığım bir hamur işi dızmana.Yöresel bir lezzet Trakya yöresinin anneannelerden beri yapılan klasik lezzeti işte tarifi:)



DIZMANA
MALZEMELER:
Hamuru için:

2 su bardağı su
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
Tuz
Aldığı kadar un(1 su bardağı kadar tam buğday unu kullandım,gerisi beyaz un)

İçi için:

Peynir.Ben lorlu civil kullandım.

Üzerine:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ 
YAPILIŞI:
Mayayı elimizle ufalıyoruz.Üzerine şeker ve 1 bardak suyu ilave ederek kabarmasını sağlıyoruz.Kabarınca kalan suyu,tuz ve unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.

Hamuru mayalanması için yaklaşık 40 dakika üzeri kapalı halde bekletiyoruz.

Mayalanan hamurdan 2 poğaça hamuru büyüklüğünde bir parça koparıyoruz.Elimizle kalınca bir şerit yapıyoruz ve daha sonra bunu uzunlamasına merdaneyle açıyoruz.(Orijinalinde merdane kullanılmıyor olabilir ama bu bana daha kolay geldi:) Uzun bir dikdörtgen şekli elde ediyoruz.Buna peynir koyup şekildeki gibi kernarlarından kapatıyoruz.Ters çevirip dilimliyoruz ve dik olarak tepsiye yanyana diziyoruz.

Yoğurt,yağ ve yumurtayı iyice çırpıp tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine gezdiriyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.AFİYET OLSUN...













  

1 yorum :

  1. aaaa ya hiç duymadım.
    trakya he tamam.
    bunu not aldım.
    :)

    YanıtlaSil