Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Kasım 2013 Salı

PERDE PİLAVI


PERDE PİLAVI
MALZEMELER:
Pilavı için:

1 kase pirinç
2 yemek kaşığı margarin
2 kase tavuk suyu
2 adet tavuk budu
kuş üzümü
tarçın
karabiber, tuz

Hamuru için:

2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
100gr margarin
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım.

Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun. Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.

Hamurun yapımı: tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.

200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.

Not: Perde pilavının görünüşünü güzelleştirmek için hamuru sermeden önce kabın tabanına badem sıraladım afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder