Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Nisan 2014 Pazar

JELİBONDAN ŞEKER HAMURU YAPIMI

Merhabalar bu aralar jelibondan şeker hamuru yapmaya takmış durumdayım.İtinayla denedim araştırdım ve sizinle paylaşmak iştedim.

 Malzemeler;
100 gr jelibon
1 yemek kaşığı su
1 çimdik tuz
1 su bardağndan birazfazla pudra şekeri
Margarin (üzerine sürmek için)

Ben jelibon olarak bim'de satılan jelly belly ve mavi şeker hamuru için jelibon markalı şirinler desenli paketi kullandım. Gördüğüm kadarıyla genelde bunlar kullanılmış.
Jelibonları porselen yada cam bir kaseye koyuyoruz ve benmari usulü jelibonları eritiyoruz. Bu aşamada jelibonlara sıcak su değmemesine gerekir.



Jelibonlar eriyene kadar ara ara karıştırıyoruz.
Eridikten sonra pudra şekerinin yarısını, tuzu ve suyu ekliyoruz,kaşık yardımıyla hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.
Daha sonra bir miktar pudra şekeri döküyoruz . Yine bir püf noktası olarak pudra şekerini azar azar eklememek gerekir. 
Hamur toparlandıktan sonra üzerini margarin ile yağlıyoruz.( hamurun kıvamı biraz ele yapışır durumda olmalıdır.)Streç film ile her tarafını kaplayacak ve hava almayacak şekilde bir kaç kere sarıyoruz.

Şeker hamurunu kullanmadan 1 gün oda sıcaklığında bekletirseniz daha rahat kullana bilirsiniz.Pembe için jelibely karpuzlu,  beyaz için  jelibely şeftali aromalı  kullandım.

1 yorum :