Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Nisan 2014 Pazar

ŞEKER HAMURLU KURABİYE

EEEE şeker hamurunu yaptık kurabiyeleri yapmadan olur mu? bakalım nasıl olmuş,
Malzemeler:
1 adet yumurta
200 gr margarin veya tereyağı
200 gr pudra şekeri (1 su bardağı kadar)
İsteğe göre tarçın
Aldığı kadar un (5 subardağı kadar)

Üzeri için;

Renkli şeker hamurları

Yapılışı:
Yağ, şeker, yumurta iyice karıştırılır.Daha sonra azar azar un ilave edilerek ele ve yoğurduğunuz kaba yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edilir.  (unla beraber tarçın eklenecek). Hamur dolapta en az yarım saat dinlendirilir. Dinlendikten sonra biraz hamur un serpilmiş tezgaha alınır ve oklava yada merdane yardımıyla yarım santim kadar açılır. İstenilen şekildeki kalıplarla kesilerek tepsiye dizilir. (eğer kurabiye çok olur da kalan hamuru yapmak istemezseniz hamuru derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Sonra kullanmak için çok pratik oluyor). 160 derece önceden ısıtılmış fırında (fanlı konumda) 12-15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirilir. Süre ve ısı çok önemli eğer uyulmazsa kurabiyelerin şekli bozulabilir. Pişip iyice soğuyan kurabiyelerin şekillerine göre istenilen renkte şeker hamuru tezgahın üzerine nişasta serpilerek açılır ve aynı kalıplarla kesilir. Kurabiyenin üzerine bir fırça yardımı ile ballı su sürülerek hamur yapıştırılır. İstenilen şekilde çiçek , kalp desenleri çıkarılır. Bir tepsiye dizilir üzeri şeker hamurunun kurumaması için folyo veya streç filmle kapatılır.
Bu iş biraz meşakkatli bir iştir sevmeyen ve sabrı olmayan yapamaz diyebilirim. Ama benim gibi pes etmeden denemeye devam ederseniz sizde güzel sonuçlar alırsınız. Afiyet olsun…





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder