Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Mart 2015 Pazar

Kadınbudu Köfte

Malzeme:
800 gr yağsız dana kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı pirinç
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon

Dış kaplama için:
3 adet yumurta
Galeta unu
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Hazırlanışı

Pirinci 1, 5 su bardağı kaynayan suda yavaş şekilde suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Kıymanın yarısını tencereye alıyoruz, soğanları rendeleyip kıymaya ilave ediyoruz.
Kıyma suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Kavrulan kıymayı karıştırma kabına alıp, çiğ kıymayı ilave ediyoruz.
İnce doğradığımız maydanozu, yumurtayı, baharatları ilave edip yoğuruyoruz.
En son soğuyan pirinci ilave edip pirinçleri fazla zedelemeden tekrar yoğuruyoruz.
Cevizden büyük parçalara ayırıp köftelere oval şekil veriyoruz.
Köfteleri önce galeta ununa bulayıp çırpılmış yumurtaya bandırıp kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartıp, süzerek tabağa alıyoruz.Afiyet Olsun...


1 yorum :

  1. Merhaba ellerinize sağlık çok uzun zamandır yapmıyordum şimdi görünce aklıma geldi en kısa zamanda yapmak lazım.
    Bana da beklerim.

    YanıtlaSil