Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Mart 2014 Cumartesi

ISPANAKLI ÇARŞAF BÖREĞİ

Merhabalar uzun zamandır denemek istediğim bir tarif vardı anneciğimin çook güzel yaptığı eşimin çook sevdiği bir tarif.Geçenlerde eşim börek işini artık bıraktın bu ara deyince işten geldiğim gibi böreği yapmaya başladım 40 dkda

börek fırın tepsisinde hazırdı.Acemi şansı mıdır bilmem çokta güzel anneme en kolay gelen börek tarifi artık benimde favorilerim arasında bakalım nasıl yapmışım
 
Hamuru için;

2,5 su bardağı un
Yeteri kadar su
Tuz

İç malzemesi için;
Yarım kilo ıspanak
2 tane orta boy soğan
Zeytinyağı
Tuz
Kırmızı pul biber

Üzeri için;
3 kaşık yoğurt


1 yumurta

Zeytinyağı
Az miktarda tuz
Çörek otu

Yapılışı:
Unu bir kaba alıp kontröllü bir şekilde suyu ekleyerek çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz ve 15 dakika dinlendiriyoruz. Bu arada iç malzemesini hazırlıyoruz. Soğanı temizlenmiş doğranmış ıspanakların üzerine döküp elimizle ovarak ıspanakların biraz yumuşamasını sağlıyoruz. Dinlenen hamuru 3 parçaya bölüp oklava yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde inceltip her kata bol sıvı yağ sürüp üst üste diziyoruz. 15 dakika bekletiyoruz ( hamur dilenmezse yufka açılmaz mutlaka dinlenmesi lazım ) Dinlenen hamuru tezgahın üzerine alıp etrafından çekiştire çekiştire genişletiyoruz. Yırtılmalar olabilir sorun değil sararken kaybolacaktır. İç harcımızı her yerine döküp çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz. Yağlanmış büyük boy dikdörtgen fırın tepsisine dizip tüm hamurlara aynı işlemi yapıp üzerine ister yoğurt ister yumurta sarısı sürüp ( ben  yoğurt kullandım ) kızarana kadar pişiriyoruz. İlk sıcaklığı çıktığında servis ediyoruz. Afiyet olsun.

24 Mart 2014 Pazartesi

SÜSLÜ CUP KEK

Kuzenimden aldığım bu tarif çok pratik ve yemesi çok zevkli bir lezzet...

MALZEMELER:
2 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
5-6 yemek kaşığı un

Kreması için:
1 paket sade krem şanti
1 su bardağı süt

Üzeri için:

Süs şekeri
Kek kalıpları ile toplam 11-12 adet cup kek çıkıyor.

Öncelikle, krem şantiyi 1 bardak soğuk süt ile çırpalım katılaşması için buzdolabına gönderelim (1-2 saat)

Çırpma kabımızın içerisine kek malzemelerini alalım ve çırpalım. Akışkan bir hamur elde edelim ve ufak kek kalıplarımıza dökelim. 180 derecede yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim.

Pişen kekimizin üst kısmına kürdan ile bir kaç delik yapalım. süt  ile keki ıslatalım (fazla ıslatmıyoruz). Sıkma torbasına kremayı dolduralım ve kekimizin üzerine sıkalım. Birkaç süs şekeri ile de etrafını süsleyelim. Afiyet olsun…

16 Mart 2014 Pazar

KREMALI TAVUKLU BÖREK

Geçirdiğim ağır rahatsızlıktan sonra yine burdayım :) davetimde yer alan Kremalı Tavuklu Böreğin tarifini paylaşıyorum

MALZEMELER:
3 adet yufka
300 gr. tavuk kuşbaşı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı fesleğen
Tuz
1 su bardağı krema
Üzerine
galeta unu

YAPILIŞI:
Tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyun ve küp doğranmış soğanları pembeleştirin.Kapya biberleri uzundoğrayıp onlarıda birlikte soteleyin. Tavuk etlerini ilave edin ve suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin.Üzerine kremayıilave edip krema kendini çekene kadar pişirin.Baharatları ilave edin. Soğumaya bırakın. Yufkaların 4 e bölerek  tavuklu harcı paylaştırın ve her yufkayı ayrı ayrı rulo şeklinde sarın. Üzerine çırpılan yumurtaya bulayıp , galeta unu serperek önce kızartıp 160 derecede 10 dk fırınlıyoruz.AFİYET OLSUN

6 Mart 2014 Perşembe

DAVET VARR:)))

Hafta sonu kuzenlerim yemeğe geldiler.Bende anca fırsat bulabildim.Sizinle paylaşabileceğim birsürü tarifim oldu.
MENÜ:
Tavuk suyu çorba
Yoğurtlu havuç
Brokoli salatası
Dereotlu kabak
Kremalı tavuklu börek
Hünkar beğendi
Pirinç pilavı
Tahinli hayrabolu tatlısı







24 Şubat 2014 Pazartesi

PASTA TADINDA HAVUÇLU CEVİZLİ KEK

MALZEMELER:
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı havuç
1 yemek kaşığı tarçın
2 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
Aldığı kadar un
Şanti için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
YAPILIŞI:Bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice karıştırıyoruz. Kabardıktan sonra sıvı yağı da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Tarçın, havuç ve cevizi ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kabartma tozunu, vanilyayı ve unu da ekleyip yağlanmış kare borcama döküyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık yarım saat pişmeye bırakıyoruz. Çıkınca soğuduktan sonra ikiye kesip arasına ve üzerine krem şanti sürüyoruz sonrasında dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun…

BOL REÇELLİ PAZAR KAHVALTISI:)))

Geçenlerde abimlerde pazar kahvaltısı yaptık.Yengem sağ olsun çeşit çeşit reçeller ceviz reçelinden tut karpuz reçelimi ararsın bal kabağı reçelimi ararsın badem reçelimi daha neler neler neler
çıkardı.Bu reçeller Kırklareli'nin Kofçaz ilçesinde organik olarak üretilen reçeller .Çok lezzetliydiler. Ailemle birlikte neşeli bir kahvaltının yanında bu lezzetler kaldı aklımda...

16 Şubat 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI

Merhabalar haftalar sonra yine burdayım.Gezmelere gittim egeden enginarlarımı yeşelliklerimi aldım geldim. Enginarlarımla  dolma yapıtm işte tarifim..

MALZEMELER:
2 adet enginar
1 orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam dereotu
4 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:
Enginarlarımızı beş dakika suda bekletip açılmalarını sağlayalım. Diğer tarafta soğanımızı yağla birlikte kavuralım. Piricimizi ve diğer malzemelerimizi ekleyip güzel bir iç hazırlıyalım. Hazırlanan iç malzemeyi enginarın yapraklarından başlayıp ortasına doğru dolduralım. enginarlara uygun bir tencereye yerleştirelim iki su bardağına yakın suyu tencereye ilave edip kısık ateşte 45 dakika pişirelim. Afiyet olsun.