Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Ekim 2014 Pazar

Sarimsak Soslu Tavuk

Bugun gunlerden tavuk. Enfes tadi doğaçama tarifimi görüntüsüyle lezzetiyle hakli çikardi. Hemen tarife geçiyorum.
Malzemeler:
Yarim kilo tavuk pirzola
2 y.k.yoğurt
1ç.k.tuz
2 y.k zeytinyaği
Birer tutam köri, karabiber, kirmizi biber, fesleğen
3diş ezilmiş sarimsak
3 ortaboy elmadilimi kesilmiş patates
Yapılışı: Tavuklar yıkanıp geniş bir kasede  yoğurt,sıvıyağ,sarimsak harmanlanir. Bir saat kadar bekletldikten sonra firin tesisine dizilir aralarina patatesler yerleştirilir önceden isitilmiş 200 derece firinda ysklaşik 40 dk. pişirilir. Afiyet olsun

8 Ekim 2014 Çarşamba

Ev pizzasi

Başmizda geçen üzücü olaylardan dolayi bloga giremedim ama yeniden enejimi tolayarak sizlerleyim herkese selam olsun ... Eşimin cani geçenlerde ppizza istedi. Sen istersinde ben yapmazmiyim diyetek işe koyuldum hemen
Malzemeler:
1 s.b. su
Yarim s.b. sivi yağ
1paket kuru maya
1 çay kaşiği şeker
1çay kaşiği tuz
1yumurta
Aldigi kadar un

Üzeri için:
Arzuya göre
1kase mantar
2 yeşil biber
1kirmizi biber
1kase misir
2 domates küp küp doğranmiş
1s.b. kaşar peyniri

Yapilişi:
Mayali hamur tutulup tepsiye göre açilir ve  mayalanmasi beklenir. Yaklaşik 40 dakika sonra mayalanan hamura malzemeler sirasiyla isteğe bağli dizili. İsteğinize göre malzemeleri fazlalaştirabilirsiniz. Önceden ısitilmiş 170 derece firinda yaklaşik yarim saat pisirilir çikarmaya 5 dk. varken kaşar peyniri serpilir çikinca biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun....

10 Temmuz 2014 Perşembe

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

Çoook uzun aradan sonra merhabaaa herkese. Ramazana özel çook güzel bir güllaç yaptım muhallebili hemde :) tarif tam tuttu denemek isteyenler gönül rahatlığıyla yapabilir : ) Herkese hayırlı ramazanlar işte malzemeler
Malzemeler:
7 yaprak güllaç
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
vanilya
Muhallebi için:
1litre süt
1yk. un
1yk nişasta
8 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti

Yapılışı
Öncelikle muhallebiyi pişirip,krem şanşantiyi toz halde kremaya katıp mikserle bir 5 dakika kadar karıştırdım.Burada muhallebi güzel bir kıvam alıyor.Daha sonra kabımın şekline göre parlak yüzleri üste gelecek şekilde,güllaç yapraklarını kırıp kabıma bir kat yerleştirdim.Hazırladığım şekerli ve vanilyalı sütü hafif ılındırdıktan sonra,(yoğurt mayalama kıvamında yani serçe parmak testinden geçirerek sıcaklığı ayarlayabiliriz) bir kepçe yardımıyla güllaçların üzerine döktüm.Bir daha güllaç,araya biraz muhallebi,üzerine güllaç,üzerine şekerli süt derken en üste koyduğumuz güllacı kalan süt ile ıslatıp buzdolabına kaldırın eğer vaktiniz varsa bir gece beklerse tam kıvamını buluyor,vaktiniz kısıtlıysa en azından bir 3 saat dolapta dinlendirin.

22 Mayıs 2014 Perşembe

TAHİNLİ KURABİYE


Sizin için basit misafirleriniz için çok lezzetli bir kurabiye :)
MALZEMELER:
2 Türk kahve fincanı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un

YAPILIŞI:
Karıştırma kabına tahini, sıvı yağı, pudra şekerini koyup yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Vanilyayı ve unu ekleyip çok yumuşak bir hamur yapıyoruz. Yuvarlak olarak tepsiye diziyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. Fazla kızarmadan alıyoruz. Sıcakken tepsiden çıkarmayıp tamamen kurabiyeler soğuyunca servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.

20 Mayıs 2014 Salı

DEPREMZEDE PASTA

Mmm çok  ilginç ve lezzetli bir tarif :)

Keki için:
2 su bardağı un (silme)
3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı süt
3 tane yumurta

Tabanı için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
Üzerinin beyaz kreması için:

Beyaz kreması için:
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı labne peyniri (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri

Üzerine serpmek için:
Damla çikolata, ceviz ve hindistan cevizi

Bu ölçüler büyük boy borcam için: ortalama 16-20 dilim pasta çıkıyor. Küçük veya orta boy borcam için malzeme miktarının yarısını yapabilirsiniz.

Yapılışı:
Fırın 180 dereceye ayarlanır. Büyük boy borcam yağlanır ve tabana ceviz ile hindistan cevizi serpilir.
Çikolatalı harcını hazırlamak için, malzemeler karıştırma kabına alınır ve tel çırpacakla veya mikserle iyice çırpılır ve borcama yayılır (cevizlerin üzerine) ve spatula ile düzlenir.
Tavada veya mikrodalgada margarin eritilir (sıcak olacak) ve labne peynirine karıştırılır mikserle iyice krema haline gelene kadar çırpılır, sonra pudra şeker eklenir ve kremaya yedirilir. Krema borcamdaki çikolata harcının üzerine kaşıkla top top konur (karıştırılmayacak).
En üstede damla çikolata, ceviz ve hindistan cevizi serpip 40-45 dakika önceden ısıtılmış fırınca pişirilir. (Kürdanla kontrol ederken krema kısmını değilde çikolata kısmına bakin, krema kısmı çok sıvı olacaktır, pişince de sıvı kalır). Pasta dilimlenmeden önce tamamen soğutulur. Afiyet olsun.

11 Mayıs 2014 Pazar

ELMALI TATLI

Merhabalar...... Elmalı tatlıları çok seviyorum arkadaşımın tarifini biraz değiştirip denedim ama lezzeti dedikleri kadar var.
Tabanı İçin;
1 paket hazır kek

5-6 tane elma, boyutuna göre
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz

Muhallebisi İçin;
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yemek kaşığı buğday nişastası
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı:
     Elmaları kabuklarını soyun iki tanesini rendeleyin.Tarçın ve cevizle karıştırın.Üç tanesini de soyup ince dilimleyip şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin.
Keki ince icne dilimleyin ve tabana önce kekleri sıralayalım üzerine rendelediğiniz elma,
taçın,ceviz karışımın onun yayın onun üzerine de pişirdiğimiz elmaları serin


Muhallebi malzemelerini vanilya hariç karıştırın, kaynamaya başlayıp koyulaşınca ocaktan alın.
Muhallebiye vanilya ekleyerek karıştırın ve tatlının üzerine dökün.
üzerine bolca hindistan cevizi rendesi serpin ve tatlıyı buzdolabında soğutup servis edin. Afiyet olsun.


20 Nisan 2014 Pazar

ŞEKER HAMURLU KURABİYE

EEEE şeker hamurunu yaptık kurabiyeleri yapmadan olur mu? bakalım nasıl olmuş,
Malzemeler:
1 adet yumurta
200 gr margarin veya tereyağı
200 gr pudra şekeri (1 su bardağı kadar)
İsteğe göre tarçın
Aldığı kadar un (5 subardağı kadar)

Üzeri için;

Renkli şeker hamurları

Yapılışı:
Yağ, şeker, yumurta iyice karıştırılır.Daha sonra azar azar un ilave edilerek ele ve yoğurduğunuz kaba yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edilir.  (unla beraber tarçın eklenecek). Hamur dolapta en az yarım saat dinlendirilir. Dinlendikten sonra biraz hamur un serpilmiş tezgaha alınır ve oklava yada merdane yardımıyla yarım santim kadar açılır. İstenilen şekildeki kalıplarla kesilerek tepsiye dizilir. (eğer kurabiye çok olur da kalan hamuru yapmak istemezseniz hamuru derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Sonra kullanmak için çok pratik oluyor). 160 derece önceden ısıtılmış fırında (fanlı konumda) 12-15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirilir. Süre ve ısı çok önemli eğer uyulmazsa kurabiyelerin şekli bozulabilir. Pişip iyice soğuyan kurabiyelerin şekillerine göre istenilen renkte şeker hamuru tezgahın üzerine nişasta serpilerek açılır ve aynı kalıplarla kesilir. Kurabiyenin üzerine bir fırça yardımı ile ballı su sürülerek hamur yapıştırılır. İstenilen şekilde çiçek , kalp desenleri çıkarılır. Bir tepsiye dizilir üzeri şeker hamurunun kurumaması için folyo veya streç filmle kapatılır.
Bu iş biraz meşakkatli bir iştir sevmeyen ve sabrı olmayan yapamaz diyebilirim. Ama benim gibi pes etmeden denemeye devam ederseniz sizde güzel sonuçlar alırsınız. Afiyet olsun…