Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

28 Kasım 2013 Perşembe

DAVET VARR:)

Geçen akşam misafirlerim gemişti işten gelip ne yapabilirim diye düşünürken ortaya 4 çeşit ikram çıktı.Bende kendime şaşırdım:)
İÇLİ KÖFTE
 PATATESLİ ÇITIR BÖREK

 İRMİK PASTASI
KUKUS SALATASI

PANKEK TARİFİM

PANKEK
MALZEMELER:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı şeker veya vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI:
Derince bir kapta şekeri ve yumurtayı iyice çırpıyoruz. Sonra sütü ilave dip çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekliyoruz. Karışımı son kez karıştırdıktan sonra hafif yağlı tavaya kepçe yardımıyla döküp kızarana kadar pişiriyoruz.
Kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize tat verecek pratik bir tarif 
İyi afiyetler…

20 Kasım 2013 Çarşamba

Kuskus Salata-Patates Salata-Çıtır börek

Bugün  halamın gelininden aldığım, çok hoş tarifleri paylaşmak istiyorum.Emeğe saygı duyuyorum ve elinin lezzeti yemeklerine geçen gelinimize burdan slm olsun:)işte kuskus salata tarifi



MALZEMELER:
2 adet Közlenmiş Biber
5 yemek kaşığı Garnitür
Yarım demet Maydanoz
1 adet Mısır Konservesi
3-4 dal Yeşil Soğan
10 adet Kornişon Turşu
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
(isteğe bağlı) Tuz
(isteğe bağlı) Limon
YAPILIŞI:
 Kuskusu bol suda haşlayın. Biberleri fırında közleyerek küçük 
parçalara bölün. 
•Maydanozu ve taze soğanları ince ince kıyın.
•Turşuları küçük parçalara bölün, mısırı ve garnitürü süzerek diğer malzemelere ekleyin.
•Kuskusu süzün ve soğuk sudan geçirin.
•Tüm malzemeyi içine ekleyerek karıştırın.
•Zeytinyağı, limon ve tuz katarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Dızmana



Eşimin çok sevdiği benimde yapmaktan zevk eldığım bir hamur işi dızmana.Yöresel bir lezzet Trakya yöresinin anneannelerden beri yapılan klasik lezzeti işte tarifi:)



DIZMANA
MALZEMELER:
Hamuru için:

2 su bardağı su
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
Tuz
Aldığı kadar un(1 su bardağı kadar tam buğday unu kullandım,gerisi beyaz un)

İçi için:

Peynir.Ben lorlu civil kullandım.

Üzerine:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ 
YAPILIŞI:
Mayayı elimizle ufalıyoruz.Üzerine şeker ve 1 bardak suyu ilave ederek kabarmasını sağlıyoruz.Kabarınca kalan suyu,tuz ve unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.

Hamuru mayalanması için yaklaşık 40 dakika üzeri kapalı halde bekletiyoruz.

Mayalanan hamurdan 2 poğaça hamuru büyüklüğünde bir parça koparıyoruz.Elimizle kalınca bir şerit yapıyoruz ve daha sonra bunu uzunlamasına merdaneyle açıyoruz.(Orijinalinde merdane kullanılmıyor olabilir ama bu bana daha kolay geldi:) Uzun bir dikdörtgen şekli elde ediyoruz.Buna peynir koyup şekildeki gibi kernarlarından kapatıyoruz.Ters çevirip dilimliyoruz ve dik olarak tepsiye yanyana diziyoruz.

Yoğurt,yağ ve yumurtayı iyice çırpıp tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine gezdiriyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.AFİYET OLSUN...













  

19 Kasım 2013 Salı

PERDE PİLAVI


PERDE PİLAVI
MALZEMELER:
Pilavı için:

1 kase pirinç
2 yemek kaşığı margarin
2 kase tavuk suyu
2 adet tavuk budu
kuş üzümü
tarçın
karabiber, tuz

Hamuru için:

2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
100gr margarin
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım.

Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun. Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.

Hamurun yapımı: tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.

200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.

Not: Perde pilavının görünüşünü güzelleştirmek için hamuru sermeden önce kabın tabanına badem sıraladım afiyet olsun...

15 Kasım 2013 Cuma

Anne Aşuresi


Eveet bugün aşure yaptım, ben bile kendime inanamadım ilk deneyimim olmasına rağmen tuturdum sarım.



 malzemeler
 buğdaylar kaynıyor,
sırasıyla malzemeler eklenir nohut,fasulye,kuru kayısı,incir, kuru üzüm,kuş üzümü,süt  ve en son şeker eklenir

hepsi eklenince bir taşım kaynatılır sonra yemeye hazır AFİYET OLSUNNN

14 Kasım 2013 Perşembe

ETİMEK SALATASI

ETİMEK SALATASI

Farklı lezzetler denemek isteyenler için güzel bir önerim var. Hem doyurucu,hem lezzetli , hem de göze hitap eden bir salata bu. Çay saatlerine rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu güzel salatayı geçenlerse misafirlerime yaptım.
Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Süslemek için:
Konserve mısır
Kırmızı lahana turşusu
maydanoz
Yapılışı:
Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. Karışıma mayonezi ekleyin ve karıştırın.
Etimekleri yoğurtlu karışıma batırıp çıkarın ve borcama yanyana dizin.Yumuşadıktan sonra

üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

13 Kasım 2013 Çarşamba

ayva tatlısı

Bu tatlıyı çok sever yapar ve yerim.Hafta sonu kuzenim geliyor diye menüme tatlı olarak ekledim .
malzemeler:

4 adet orta boy ayva
4 su bardağına yakın su
1 adet çubuk tarçın
2 su bardağı toz şeker
yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
ceviz kırıkları
kaymak

Ayvaları yıkayıp ayıkladıktan sonra şeker su ve ayvaları kaynatıyoruz. Ayavalar yumuşayınca ocağın altını kapatıyoruz. Ayvaları fırın kabına alıp şerbetten de 1 su bardağı tepsiye döküyoruz ve fırına veriyoruz.İyice yumuşayınca kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca kaymak ve cevizle servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN....

merhabalar

Öncelikle kendimi tanıtmak isterim ben öğretmen olup yemek ve el işine meraklı bir bayanım yaptığım tariflerin fotoğrafları birikmeye başlayınca bende bunları sizlele paylaşmak istedim sevgiler...