Geçirdiğim ağır rahatsızlıktan sonra yine burdayım :) davetimde yer alan Kremalı Tavuklu Böreğin tarifini paylaşıyorum
MALZEMELER:
3 adet yufka
300 gr. tavuk kuşbaşı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı fesleğen
Tuz
1 su bardağı krema
Üzerine
galeta unu
YAPILIŞI:
Tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyun ve küp doğranmış soğanları pembeleştirin.Kapya biberleri uzundoğrayıp onlarıda birlikte soteleyin. Tavuk etlerini ilave edin ve suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin.Üzerine kremayıilave edip krema kendini çekene kadar pişirin.Baharatları ilave edin. Soğumaya bırakın. Yufkaların 4 e bölerek tavuklu harcı paylaştırın ve her yufkayı ayrı ayrı rulo şeklinde sarın. Üzerine çırpılan yumurtaya bulayıp , galeta unu serperek önce kızartıp 160 derecede 10 dk fırınlıyoruz.AFİYET OLSUN
Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı
16 Mart 2014 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Son gunlerde canim cok borek istiyorsada yapmiyorum:( nefis gozukuyor kremali tavuklu borek..elinize saglik..
YanıtlaSilçok lezzetli oldu denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
YanıtlaSilben de tavuklu börek yapıyorum çok seviliyor ama kremalı denemedim
YanıtlaSil