Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Mart 2014 Cumartesi

ISPANAKLI ÇARŞAF BÖREĞİ

Merhabalar uzun zamandır denemek istediğim bir tarif vardı anneciğimin çook güzel yaptığı eşimin çook sevdiği bir tarif.Geçenlerde eşim börek işini artık bıraktın bu ara deyince işten geldiğim gibi böreği yapmaya başladım 40 dkda

börek fırın tepsisinde hazırdı.Acemi şansı mıdır bilmem çokta güzel anneme en kolay gelen börek tarifi artık benimde favorilerim arasında bakalım nasıl yapmışım
 
Hamuru için;

2,5 su bardağı un
Yeteri kadar su
Tuz

İç malzemesi için;
Yarım kilo ıspanak
2 tane orta boy soğan
Zeytinyağı
Tuz
Kırmızı pul biber

Üzeri için;
3 kaşık yoğurt


1 yumurta

Zeytinyağı
Az miktarda tuz
Çörek otu

Yapılışı:
Unu bir kaba alıp kontröllü bir şekilde suyu ekleyerek çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz ve 15 dakika dinlendiriyoruz. Bu arada iç malzemesini hazırlıyoruz. Soğanı temizlenmiş doğranmış ıspanakların üzerine döküp elimizle ovarak ıspanakların biraz yumuşamasını sağlıyoruz. Dinlenen hamuru 3 parçaya bölüp oklava yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde inceltip her kata bol sıvı yağ sürüp üst üste diziyoruz. 15 dakika bekletiyoruz ( hamur dilenmezse yufka açılmaz mutlaka dinlenmesi lazım ) Dinlenen hamuru tezgahın üzerine alıp etrafından çekiştire çekiştire genişletiyoruz. Yırtılmalar olabilir sorun değil sararken kaybolacaktır. İç harcımızı her yerine döküp çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz. Yağlanmış büyük boy dikdörtgen fırın tepsisine dizip tüm hamurlara aynı işlemi yapıp üzerine ister yoğurt ister yumurta sarısı sürüp ( ben  yoğurt kullandım ) kızarana kadar pişiriyoruz. İlk sıcaklığı çıktığında servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder