Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Şubat 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI

Merhabalar haftalar sonra yine burdayım.Gezmelere gittim egeden enginarlarımı yeşelliklerimi aldım geldim. Enginarlarımla  dolma yapıtm işte tarifim..

MALZEMELER:
2 adet enginar
1 orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam dereotu
4 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:
Enginarlarımızı beş dakika suda bekletip açılmalarını sağlayalım. Diğer tarafta soğanımızı yağla birlikte kavuralım. Piricimizi ve diğer malzemelerimizi ekleyip güzel bir iç hazırlıyalım. Hazırlanan iç malzemeyi enginarın yapraklarından başlayıp ortasına doğru dolduralım. enginarlara uygun bir tencereye yerleştirelim iki su bardağına yakın suyu tencereye ilave edip kısık ateşte 45 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

1 yorum :

  1. kerevizle birlikte en sevdiğim yemek bu. bi de enginarlı baklaaa :)

    YanıtlaSil