Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Ocak 2014 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR

Kış mevsiminin bol bulunan sebzesi karnıbaharla benden bir tarif çok lezzetli oluyor karnıbahar sevmeyenlerin severek yiyecekleri bir tarif...
MALZEMELER:
1 orta boy karnabahar
1 soğan
3-4 yemek kaşığı kıyma
2 adet yeşil biber
1 çorba kaçığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber (isteğe göre)

Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Önce karnabaharı ufak ayırıp (yemeklik), kaynamış suya 5 dakika kadar haşlıyoruz.
Tencerede soğanı kavuruyoruz, kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salça ve baharatları da ekleyip en son karnabaharı ekleyip çeviriyoruz az ateşte. Yaklaşık 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyip güveç kaplarına döküyoruz. Beşamel sosu da hazırlayıp üzerine döküyoruz ve kaşar peyniri rendeliyoruz. 200 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder