Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Ocak 2014 Cumartesi

HAŞHAŞLI EKMEK

İş arkadaşıma ısmarladığım ekmeklik haşhaşlarım geldi.Tabi hemen denemem gerekli işte tarifim
MALZEMELER:
Yarım paket yaşmaya
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
2tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1su bardağı haşhaş ezmesi
yarım su bardağı kadar sıvıyağ

YAPILIŞI:
Ilık suda mayayla şekeri erittim tuzu yağı ve unu katıp mayalı bi hamur yoğurdum.45dakika dinlendirdim bezelere ayırdım sıvıyağ sürerek merdaneyle açtım yağla sıvılaştırdığım haşhaş ezmesini sürdüm ve rulo haline getirdim elimde hafif uzattım.yaklaşık 3cm boyunda kestim ve dik olarak yağlanmış fırın tepsisine dizdim. 170′C fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder