Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Ocak 2014 Pazar

TAVUKLU MANTAR DOLMASI

Merhabalar değişik pratik lezzetlere devam bugün yapımı çok zahmetli olmayan fakat görünümü çok güzel lezzeti de aynı güzellikte olan bir tarif paylaşıyorum işe tarifim...

MALZEMELER:
1 kg mantar (iri seçerseniz daha uygun olur)
2 parça kadar tavuk pirzola
Mantarların sapları(küçük doğranmış olmalı)
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz, kekik
Üzeri için;
Kaşar peyniri

YAPILIŞI:
Mantarları yıkamadan üzerini temizleyin ve saplarını ayırın. Tepsiye kase gibi mantarları dizin. Tavukları çok ufak ufak doğrayıp bir tencerede az yağda suyunu salıp çekene kadar kavurun. Sonra salçayı ekleyip birkaç karıştırdıktan sonra küçük doğranmış mantar saplarını ekleyin ve üzerine yarım su bardağıyla su koyun. Birkaç taşım kaynadıktan sonra kekiğini, tuzunu atıp karıştırın ve ocaktan alın. Tepsiye dizdiğiniz mantarların üzerine tavuk soteden koyun ve üzerine kaşar rendesi koyun. Tepsinin dibine çok az bir miktar salçalı su ekleyip 180 derecede ısıtılmış fırına verin. Mantarların pişip pişmediğine ara ara bakın. Kaşarlar da eriyip kızarınca fırından alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder