KARNIBAHAR KÖFTESİ
MALZEMELER:
1 küçük boy karnabahar
3-4 dal taze soğan
2 yumurta
1 fincan un (Türk kahvesi fincanı)
1 tutam maydanoz
Arzuya göre dereotu
Tuz
Karabiber
Toz nane
Kızartmak için;
Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Karnabaharlar ufak parçalanıp tencereye alınır. Tuz ve üzerini geçecek kadar su eklenip haşlanır. Haşlanınca suyu süzülür ve ezilir. Geniş bir kasede ezilmiş karnabaharlar, çok küçük doğranmış soğan, yumurta, un, tuz ve baharatlar karıştırılır. En son olarak ince kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra kızgın yağda kızartılır. (Harcı, kızgın yağa yemek kaşığı yardımıyla dökebilirsiniz) Yanında yoğurt ile servis yapın.Dışı çıtır içi yumuşacık.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder