Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

26 Aralık 2013 Perşembe

YOĞURT SOSLU FIRINDA TAVUK

Merhabalar!Kuzendeydik geçenlerde fazla vaktimiz yoktu onun evdeki işleriyle ilgilenmesi gerekirken tabi ki yemek işi bendeydi elimde çok az malzeme vardı  ve bende güzel bir şeyler çıkarmak istedim.Sonra aklıma eşimin favorisi işte bu tarif geldi.Aslında o fırına vermez ama ben fırın yemeklerini çok severim o sebeple fırınladım yemeği süper bi lezzet çıktı ortaya.İşte tarifim...

MALZEMELER
yarım kg tavuk
2 büyük soğan
1 tane yeşil biber
1 su bardağı yoğurt
2 yk. un
sıvıyağ
tuz

YAPILIŞI:
Öncelikle tavuk,soğan, ve biberler jülyen doğranır.Sırasıyla soğanlar sotelenir ardından biberler ve tavukta tencereye girerek sotelenir tavuklar suyunu çekene kadar pişirilir tavuklar suyunu çekince yoğurt ve un karıştırılır.Daha sonra un ve yoğurt 1 çay bardağı su ile tencereye ilave edilir.Bir iki taşım kaynadıktan sonra borcama alınar
ak 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir.Afiyet olsun...

2 yorum :

  1. tavuk çok seviyorum. nerdeyse her gün yiyorum. bunu da denerim.
    :)

    milföyde tavuk butu fırında bak o da süpeer.
    :)

    YanıtlaSil