Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Aralık 2013 Pazar

KIZARTMA İÇLİ KÖFTE

Haşlamasını yaptığım içli köftenin bu sefer kızartmasını denedim ve beğenildi. Tavsiye ederim...
İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER:
hamuru için

2 su bardağı köftelik bulgur
yerım su bardağı irmik
1 yumurta
2 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşık biber salçası
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
iç harcı için

Yarım kilo kıyma
Yarım kilo kuru soğan
1 kahve fincanı ceviz içi
Pul biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz
1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:Kıymayı tavada kavurun (yağsız olarak). Soğanları ince ince doğrayıp kıymaya ekleyin ve kavurun.
Pul biber ve salçayı ekleyin cevizi de ilave edip kavurmaya devam edin. Soğumaya bırakın. Bulgurun üzerine 2 bardak kaynar suyu dökün ve 5 dk şişmesini bekleyin. İçine 1 kaşık biber salçasını ve domates salçasını ekleyin tuzunu ekleyip sıcakken yoğurun( ellerim yanmasın diye eldiven takıyorum).

İrmik ve yumurtayı da ilave edip güzelce yoğurun. 5 dk dinlendirin.
Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Baş ve işaret parmağınızın yardımıyla köfteleri oyun ince olmasına dikkat edin.
Oyduktan sonra içlerini kıymayla doldurup kapatın.
Kızgın yağda kızartın ve servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder