Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

26286

25 Ocak 2014 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR

Kış mevsiminin bol bulunan sebzesi karnıbaharla benden bir tarif çok lezzetli oluyor karnıbahar sevmeyenlerin severek yiyecekleri bir tarif...
MALZEMELER:
1 orta boy karnabahar
1 soğan
3-4 yemek kaşığı kıyma
2 adet yeşil biber
1 çorba kaçığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber (isteğe göre)

Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Önce karnabaharı ufak ayırıp (yemeklik), kaynamış suya 5 dakika kadar haşlıyoruz.
Tencerede soğanı kavuruyoruz, kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salça ve baharatları da ekleyip en son karnabaharı ekleyip çeviriyoruz az ateşte. Yaklaşık 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyip güveç kaplarına döküyoruz. Beşamel sosu da hazırlayıp üzerine döküyoruz ve kaşar peyniri rendeliyoruz. 200 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder