
2 yk. sıvı
yağ
1 kapya biber
karabiber
kırmızıbiber
tuz
Beğendisi için :
2 adet közlenmiş patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Tavuklar ve kapya biber jülyen doğranır.Ayrı bir tavada yağ kızdırılır.Tavuk ve biberler suyunu salıp çekene kadar kavrulur.baharatları eklenerek 1-2 dk kavrulur altı kapatılır.
Diğer tarafta beğendi için un sıvı yağda kavrulur. Közlenmiş patlıcan eklenir ve ezerek kavurmaya devam edilir. Süt, tuz ve karabiber eklenir. İstenilen şekilde servis edilir. Afiyet olsun…
"Kapya" biberi ilk kez duydum :) Herhangi bir sivri biber olabilir sanıyorum bunun yerine. Bu tarifi deneyeceğim. Ellerinize sağlık!
YanıtlaSilolabilir tabi ki :) ama ben bunu tercih ettim.ben hünkar beğendiden böyle birşey çıkardım ama kesinlikle çok lezzetli oluyor.denemelisiniz :)
YanıtlaSil