Malzemeler
500 gr köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 orta boy soğan
2-3 dilim ekmek içi
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sıvı yağ
Maydanoz (1 tutam)
2 çay kaşığı kekik
Domates sosu için;
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
Kıyma bütün malzeme ile yoğrulur. Orta büyüklükte köfteler yapılıp 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Sonra sıvı yağda köfteler pişirilir ve güvece dizilir. Bu işlemden sonra domates sosu hazırlanır. 2 domates rendelenerek ayrı bir tavada sıvı yağ ile birlikte biraz kavrulur. Ardından karabiber ve salça eklenerek koyu bir kıvam alana kadar karıştırılır. Bu sos köftelerin üzerinde gezdirilir. En son isteğe göre kaşar rendeleyip köftelerin üzerine serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kaşar peynirler eriyene kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun…
Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı
26283
7 Ocak 2015 Çarşamba
Kiremitte Köfte
Etiketler:
Kırmızı et yemekleri
,
köfte yemekleri
,
Köfteler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder