Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Şubat 2014 Pazartesi

PASTA TADINDA HAVUÇLU CEVİZLİ KEK

MALZEMELER:
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı havuç
1 yemek kaşığı tarçın
2 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
Aldığı kadar un
Şanti için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
YAPILIŞI:Bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice karıştırıyoruz. Kabardıktan sonra sıvı yağı da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Tarçın, havuç ve cevizi ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kabartma tozunu, vanilyayı ve unu da ekleyip yağlanmış kare borcama döküyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık yarım saat pişmeye bırakıyoruz. Çıkınca soğuduktan sonra ikiye kesip arasına ve üzerine krem şanti sürüyoruz sonrasında dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun…

BOL REÇELLİ PAZAR KAHVALTISI:)))

Geçenlerde abimlerde pazar kahvaltısı yaptık.Yengem sağ olsun çeşit çeşit reçeller ceviz reçelinden tut karpuz reçelimi ararsın bal kabağı reçelimi ararsın badem reçelimi daha neler neler neler
çıkardı.Bu reçeller Kırklareli'nin Kofçaz ilçesinde organik olarak üretilen reçeller .Çok lezzetliydiler. Ailemle birlikte neşeli bir kahvaltının yanında bu lezzetler kaldı aklımda...

16 Şubat 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI

Merhabalar haftalar sonra yine burdayım.Gezmelere gittim egeden enginarlarımı yeşelliklerimi aldım geldim. Enginarlarımla  dolma yapıtm işte tarifim..

MALZEMELER:
2 adet enginar
1 orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam dereotu
4 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:
Enginarlarımızı beş dakika suda bekletip açılmalarını sağlayalım. Diğer tarafta soğanımızı yağla birlikte kavuralım. Piricimizi ve diğer malzemelerimizi ekleyip güzel bir iç hazırlıyalım. Hazırlanan iç malzemeyi enginarın yapraklarından başlayıp ortasına doğru dolduralım. enginarlara uygun bir tencereye yerleştirelim iki su bardağına yakın suyu tencereye ilave edip kısık ateşte 45 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

25 Ocak 2014 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR

Kış mevsiminin bol bulunan sebzesi karnıbaharla benden bir tarif çok lezzetli oluyor karnıbahar sevmeyenlerin severek yiyecekleri bir tarif...
MALZEMELER:
1 orta boy karnabahar
1 soğan
3-4 yemek kaşığı kıyma
2 adet yeşil biber
1 çorba kaçığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber (isteğe göre)

Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Önce karnabaharı ufak ayırıp (yemeklik), kaynamış suya 5 dakika kadar haşlıyoruz.
Tencerede soğanı kavuruyoruz, kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salça ve baharatları da ekleyip en son karnabaharı ekleyip çeviriyoruz az ateşte. Yaklaşık 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyip güveç kaplarına döküyoruz. Beşamel sosu da hazırlayıp üzerine döküyoruz ve kaşar peyniri rendeliyoruz. 200 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

HAŞHAŞLI EKMEK

İş arkadaşıma ısmarladığım ekmeklik haşhaşlarım geldi.Tabi hemen denemem gerekli işte tarifim
MALZEMELER:
Yarım paket yaşmaya
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
2tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1su bardağı haşhaş ezmesi
yarım su bardağı kadar sıvıyağ

YAPILIŞI:
Ilık suda mayayla şekeri erittim tuzu yağı ve unu katıp mayalı bi hamur yoğurdum.45dakika dinlendirdim bezelere ayırdım sıvıyağ sürerek merdaneyle açtım yağla sıvılaştırdığım haşhaş ezmesini sürdüm ve rulo haline getirdim elimde hafif uzattım.yaklaşık 3cm boyunda kestim ve dik olarak yağlanmış fırın tepsisine dizdim. 170′C fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.Afiyet olsun.

EVDE PİDELİ KÖFTE

Merhabalar bugünden itibaren 15 gün yokum biraz tarif stoğu yapmak istedim 15 tatile giren herkese iyi tatiller....
MALZEMELER:
450-500 gr orta yağlı kıyma
1 soğan
1-2 diş sarımsak
Tuz,karabiber,kimyon
2 dilim ıslanıp sıkılmış ekmek tercihe göre

SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su(Salçanızın kıvamına göre artırmanız gerekebilir)
Tırnak pide( ben kuzenimin evde yaptığı pideleri kullandım)
YAPILIŞI:
Köfte için soğan ve sarımsak rendelenir. Kıyma, ekmek içi ve baharatlar da eklenip köfteler hazırlanır. Az yağda veya yağsız bir şekilde köfteler pişirilir.

Sosu için 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Salça eklenir. İyice karıştırılıp suyu eklenir. Bir taşım kaynatılır. Pide ısıtılıp küçük küçük doğranır. Tabağa yerleştirilir. Üstüne köfteler konur ve sos dökülür. Ben gerek görmedim ama isterseniz üstüne de biraz tereyağı eritip dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

19 Ocak 2014 Pazar

TAVUKLU MANTAR DOLMASI

Merhabalar değişik pratik lezzetlere devam bugün yapımı çok zahmetli olmayan fakat görünümü çok güzel lezzeti de aynı güzellikte olan bir tarif paylaşıyorum işe tarifim...

MALZEMELER:
1 kg mantar (iri seçerseniz daha uygun olur)
2 parça kadar tavuk pirzola
Mantarların sapları(küçük doğranmış olmalı)
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz, kekik
Üzeri için;
Kaşar peyniri

YAPILIŞI:
Mantarları yıkamadan üzerini temizleyin ve saplarını ayırın. Tepsiye kase gibi mantarları dizin. Tavukları çok ufak ufak doğrayıp bir tencerede az yağda suyunu salıp çekene kadar kavurun. Sonra salçayı ekleyip birkaç karıştırdıktan sonra küçük doğranmış mantar saplarını ekleyin ve üzerine yarım su bardağıyla su koyun. Birkaç taşım kaynadıktan sonra kekiğini, tuzunu atıp karıştırın ve ocaktan alın. Tepsiye dizdiğiniz mantarların üzerine tavuk soteden koyun ve üzerine kaşar rendesi koyun. Tepsinin dibine çok az bir miktar salçalı su ekleyip 180 derecede ısıtılmış fırına verin. Mantarların pişip pişmediğine ara ara bakın. Kaşarlar da eriyip kızarınca fırından alın. Afiyet olsun.