Malzemeler
500 gr köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 orta boy soğan
2-3 dilim ekmek içi
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sıvı yağ
Maydanoz (1 tutam)
2 çay kaşığı kekik
Domates sosu için;
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
Kıyma bütün malzeme ile yoğrulur. Orta büyüklükte köfteler yapılıp 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Sonra sıvı yağda köfteler pişirilir ve güvece dizilir. Bu işlemden sonra domates sosu hazırlanır. 2 domates rendelenerek ayrı bir tavada sıvı yağ ile birlikte biraz kavrulur. Ardından karabiber ve salça eklenerek koyu bir kıvam alana kadar karıştırılır. Bu sos köftelerin üzerinde gezdirilir. En son isteğe göre kaşar rendeleyip köftelerin üzerine serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kaşar peynirler eriyene kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun…
Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı
7 Ocak 2015 Çarşamba
Kiremitte Köfte
9 Kasım 2014 Pazar
Keşkül
Canim tatli istemişken uzun zamandir yapmadiğim keşkülümü yapmak geldi aklima işte tarif
Malzemeler:
1litre süt
1 yumurta sarisi
2 yk mısır nişastasi
3 yk hindistan cevizi
3 yk çiğ badem tozu
1,5 subardağı
Yapilişi:
Bütün malzemeler çirpilir. Kaynayana kadar kariştirilir. Gözgöz olunca alti kapatilir kaselere dökülerek servis yapilir. Afiyet olsun...
12 Ekim 2014 Pazar
Sarimsak Soslu Tavuk
Bugun gunlerden tavuk. Enfes tadi doğaçama tarifimi görüntüsüyle lezzetiyle hakli çikardi. Hemen tarife geçiyorum.
Malzemeler:
Yarim kilo tavuk pirzola
2 y.k.yoğurt
1ç.k.tuz
2 y.k zeytinyaği
Birer tutam köri, karabiber, kirmizi biber, fesleğen
3diş ezilmiş sarimsak
3 ortaboy elmadilimi kesilmiş patates
Yapılışı: Tavuklar yıkanıp geniş bir kasede yoğurt,sıvıyağ,sarimsak harmanlanir. Bir saat kadar bekletldikten sonra firin tesisine dizilir aralarina patatesler yerleştirilir önceden isitilmiş 200 derece firinda ysklaşik 40 dk. pişirilir. Afiyet olsun
8 Ekim 2014 Çarşamba
Ev pizzasi
Başmizda geçen üzücü olaylardan dolayi bloga giremedim ama yeniden enejimi tolayarak sizlerleyim herkese selam olsun ... Eşimin cani geçenlerde ppizza istedi. Sen istersinde ben yapmazmiyim diyetek işe koyuldum hemen
Malzemeler:
1 s.b. su
Yarim s.b. sivi yağ
1paket kuru maya
1 çay kaşiği şeker
1çay kaşiği tuz
1yumurta
Aldigi kadar un
Üzeri için:
Arzuya göre
1kase mantar
2 yeşil biber
1kirmizi biber
1kase misir
2 domates küp küp doğranmiş
1s.b. kaşar peyniri
Yapilişi:
Mayali hamur tutulup tepsiye göre açilir ve mayalanmasi beklenir. Yaklaşik 40 dakika sonra mayalanan hamura malzemeler sirasiyla isteğe bağli dizili. İsteğinize göre malzemeleri fazlalaştirabilirsiniz. Önceden ısitilmiş 170 derece firinda yaklaşik yarim saat pisirilir çikarmaya 5 dk. varken kaşar peyniri serpilir çikinca biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun....
10 Temmuz 2014 Perşembe
MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ
Malzemeler:

4 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
vanilya
Muhallebi için:
1litre süt
1yk. un
1yk nişasta
8 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Yapılışı
Öncelikle muhallebiyi pişirip,krem şanşantiyi toz halde kremaya katıp mikserle bir 5 dakika kadar karıştırdım.Burada muhallebi güzel bir kıvam alıyor.Daha sonra kabımın şekline göre parlak yüzleri üste gelecek şekilde,güllaç yapraklarını kırıp kabıma bir kat yerleştirdim.Hazırladığım şekerli ve vanilyalı sütü hafif ılındırdıktan sonra,(yoğurt mayalama kıvamında yani serçe parmak testinden geçirerek sıcaklığı ayarlayabiliriz) bir kepçe yardımıyla güllaçların üzerine döktüm.Bir daha güllaç,araya biraz muhallebi,üzerine güllaç,üzerine şekerli süt derken en üste koyduğumuz güllacı kalan süt ile ıslatıp buzdolabına kaldırın eğer vaktiniz varsa bir gece beklerse tam kıvamını buluyor,vaktiniz kısıtlıysa en azından bir 3 saat dolapta dinlendirin.
22 Mayıs 2014 Perşembe
TAHİNLİ KURABİYE

Sizin için basit misafirleriniz için çok lezzetli bir kurabiye :)
MALZEMELER:
2 Türk kahve fincanı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
YAPILIŞI:
Karıştırma kabına tahini, sıvı yağı, pudra şekerini koyup yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Vanilyayı ve unu ekleyip çok yumuşak bir hamur yapıyoruz. Yuvarlak olarak tepsiye diziyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. Fazla kızarmadan alıyoruz. Sıcakken tepsiden çıkarmayıp tamamen kurabiyeler soğuyunca servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
20 Mayıs 2014 Salı
DEPREMZEDE PASTA
Keki için:
2 su bardağı un (silme)
3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı süt
3 tane yumurta
Tabanı için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
Üzerinin beyaz kreması için:
Beyaz kreması için:
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı labne peyniri (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
Üzerine serpmek için:
Damla çikolata, ceviz ve hindistan cevizi
Bu ölçüler büyük boy borcam için: ortalama 16-20 dilim pasta çıkıyor. Küçük veya orta boy borcam için malzeme miktarının yarısını yapabilirsiniz.
Yapılışı:
Fırın 180 dereceye ayarlanır. Büyük boy borcam yağlanır ve tabana ceviz ile hindistan cevizi serpilir.
Çikolatalı harcını hazırlamak için, malzemeler karıştırma kabına alınır ve tel çırpacakla veya mikserle iyice çırpılır ve borcama yayılır (cevizlerin üzerine) ve spatula ile düzlenir.
Tavada veya mikrodalgada margarin eritilir (sıcak olacak) ve labne peynirine karıştırılır mikserle iyice krema haline gelene kadar çırpılır, sonra pudra şeker eklenir ve kremaya yedirilir. Krema borcamdaki çikolata harcının üzerine kaşıkla top top konur (karıştırılmayacak).
En üstede damla çikolata, ceviz ve hindistan cevizi serpip 40-45 dakika önceden ısıtılmış fırınca pişirilir. (Kürdanla kontrol ederken krema kısmını değilde çikolata kısmına bakin, krema kısmı çok sıvı olacaktır, pişince de sıvı kalır). Pasta dilimlenmeden önce tamamen soğutulur. Afiyet olsun.