Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Aralık 2013 Çarşamba

FIRINDA DİLİMLİ PATATES


Bu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir tarif; baharatlı fırında patates ...


MALZEMELER
- patates
- zeytinyağı
- tuz
- kekik
- kara biber
- kırmızı biber

YAPILIŞI
- Patatesler yıkanır.
- Tepside yuvarlanmadan durması için patateslerin altı kesilir.
- Patatesler baştan sona kadar ince ince dilimlenir. Dilimler sonuna kadar kesilmez ki patates bütün kalsın.
- Bir kâsede karıştırılan zeytinyağı ve baharatlardan mürekkep sos patateslerin üzerine ve dilimlerin arasına sürülür.
- Önceden ısıtılmış 225 °C fırında 45 dakika pişirilen patateslerin dışı çıtır içi ise yumuşacık olur.
- Sıcağı sıcağına üzerlerine biraz daha zeytinyağı gezdirilen patatesler servis edilir.
Afiyet olsun...

2 yorum :

  1. hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarif gibi görünüyor.. elinize sağlık

    YanıtlaSil