Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Nisan 2015 Salı

Bögütlenli cheseecake

Malzemeler:

300 g labne peyniri
1 paket krema
1,5 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı un
4 yumurta ve
1 paket vanilya

Alt taban için;
2 paket burçak bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağından biraz az süt

Üzerinin sosu için;
250 g arzu edilen bir meyve böğürtlen, vişne veya çilek
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir)
1 su bardağı su
1 paket vanilya
Alt tabanı için, bisküvileri  rondoda un gibi yapana kadar çekiyoruz. Eritmiş olduğumuz tereyağını ve sütü yavaş yavaş ilave edip alt tabanı hazır hale getiriyoruz. Sosu için; böğürtlenleri şekeri ve suyu ilave edip dolapta bir saat bekletiyoruz ve ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip içine ilave edip kaynatmaya başlıyoruz. Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp vanilyasını ilave edip ılıyana kadar kabuk tutmaması için hafif karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Öncelikle alt taban için kelepçeli kalıbımızı iyice yağlayıp hazırlanmış olduğumuz harcı içine bastırarak düzgün ve eşit bir şekilde yerleştirip dolaba koyuyoruz. Labne peyniri ve kremayı birlikte çırpıyoruz ve şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediyoruz.Ama mikserin en düşük hızında En son unu ve vanilyasını ilave edip çok az daha karıştırıp dolaptaki harcı çıkarıp üzerine döküyoruz Bu arada dökmeden önce kalıbın kenarını folyo ile sarıyoruz. Böylelikle uzun süre fırında kaldığı için kenarları yanmamış oluyor. Ve kalıba hafifçe vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayıp önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dakika 200 derecede, 10 dakika sonra 160 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırının kapağını 1 saatten önce asla açmıyoruz. Ayrıca fırının içine mutlaka ısıya dayanıklı su dolu orta büyüklükte bir kap koyuyoruz. Böylelikle çatlamasını önlüyoruz..Ve 1 saat sonra kapağı açtığımızda Cheesecakemiz hafif salladığımızda oynamıyorsa fırını kapatıp kapağını biraz aralayıp ılınmaya bırakıyoruz. Ilındıktan sonra fırından çıkarıp 1 saat kadar soğuduktan sonra hazırladığımız sosu üzerine döküp   dolapta 1 gece dinlendirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.


8 Nisan 2015 Çarşamba

Çilekli Tart

Misafirlerim gelirken çileklerde bol iken dedim ki çilekli turta yapmanın tam zamanı :)
Malzemeler:

2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 çay bardağı un

Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Üzeri için:
Çilek
Tart jölesi

Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker çırpılır. Ardından süt ve yağ eklenip karıştırılır. Un, vanilya ve kabartma tozu da eklenip karıştırılarak hamur hazırlanır. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına dökülüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Krema içi ise söylenen malzemeler karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Soğuyan tart servis tabağına alınır. Üstüne ılıyan krema dökülür. Çilekler dilimlenerek istenilen şekilde kremanın üzerine dizilir. Tart jölesi hazırlanarak çileklerin üstüne yayılır. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.


29 Mart 2015 Pazar

Kadınbudu Köfte

Malzeme:
800 gr yağsız dana kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı pirinç
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon

Dış kaplama için:
3 adet yumurta
Galeta unu
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Hazırlanışı

Pirinci 1, 5 su bardağı kaynayan suda yavaş şekilde suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Kıymanın yarısını tencereye alıyoruz, soğanları rendeleyip kıymaya ilave ediyoruz.
Kıyma suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Kavrulan kıymayı karıştırma kabına alıp, çiğ kıymayı ilave ediyoruz.
İnce doğradığımız maydanozu, yumurtayı, baharatları ilave edip yoğuruyoruz.
En son soğuyan pirinci ilave edip pirinçleri fazla zedelemeden tekrar yoğuruyoruz.
Cevizden büyük parçalara ayırıp köftelere oval şekil veriyoruz.
Köfteleri önce galeta ununa bulayıp çırpılmış yumurtaya bandırıp kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartıp, süzerek tabağa alıyoruz.Afiyet Olsun...


7 Ocak 2015 Çarşamba

Kiremitte Köfte


Malzemeler

500 gr köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 orta boy soğan
2-3 dilim ekmek içi
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sıvı yağ
Maydanoz (1 tutam)
2 çay kaşığı kekik
Domates sosu için;

2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Kıyma bütün malzeme ile yoğrulur. Orta büyüklükte köfteler yapılıp 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Sonra sıvı yağda köfteler pişirilir ve güvece dizilir. Bu işlemden sonra domates sosu hazırlanır. 2 domates rendelenerek ayrı bir tavada sıvı yağ ile birlikte biraz kavrulur. Ardından karabiber ve salça eklenerek koyu bir kıvam alana kadar karıştırılır. Bu sos köftelerin üzerinde gezdirilir. En son isteğe göre kaşar rendeleyip köftelerin üzerine serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kaşar peynirler eriyene kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun…

9 Kasım 2014 Pazar

Keşkül

Canim tatli istemişken uzun zamandir yapmadiğim keşkülümü yapmak geldi aklima işte tarif

Malzemeler:
1litre süt
1 yumurta sarisi
2 yk mısır nişastasi
3 yk hindistan cevizi
3 yk çiğ badem tozu
1,5 subardağı
Yapilişi:
Bütün malzemeler çirpilir. Kaynayana kadar kariştirilir. Gözgöz olunca alti kapatilir kaselere dökülerek servis yapilir. Afiyet olsun...

12 Ekim 2014 Pazar

Sarimsak Soslu Tavuk

Bugun gunlerden tavuk. Enfes tadi doğaçama tarifimi görüntüsüyle lezzetiyle hakli çikardi. Hemen tarife geçiyorum.
Malzemeler:
Yarim kilo tavuk pirzola
2 y.k.yoğurt
1ç.k.tuz
2 y.k zeytinyaği
Birer tutam köri, karabiber, kirmizi biber, fesleğen
3diş ezilmiş sarimsak
3 ortaboy elmadilimi kesilmiş patates
Yapılışı: Tavuklar yıkanıp geniş bir kasede  yoğurt,sıvıyağ,sarimsak harmanlanir. Bir saat kadar bekletldikten sonra firin tesisine dizilir aralarina patatesler yerleştirilir önceden isitilmiş 200 derece firinda ysklaşik 40 dk. pişirilir. Afiyet olsun

8 Ekim 2014 Çarşamba

Ev pizzasi

Başmizda geçen üzücü olaylardan dolayi bloga giremedim ama yeniden enejimi tolayarak sizlerleyim herkese selam olsun ... Eşimin cani geçenlerde ppizza istedi. Sen istersinde ben yapmazmiyim diyetek işe koyuldum hemen
Malzemeler:
1 s.b. su
Yarim s.b. sivi yağ
1paket kuru maya
1 çay kaşiği şeker
1çay kaşiği tuz
1yumurta
Aldigi kadar un

Üzeri için:
Arzuya göre
1kase mantar
2 yeşil biber
1kirmizi biber
1kase misir
2 domates küp küp doğranmiş
1s.b. kaşar peyniri

Yapilişi:
Mayali hamur tutulup tepsiye göre açilir ve  mayalanmasi beklenir. Yaklaşik 40 dakika sonra mayalanan hamura malzemeler sirasiyla isteğe bağli dizili. İsteğinize göre malzemeleri fazlalaştirabilirsiniz. Önceden ısitilmiş 170 derece firinda yaklaşik yarim saat pisirilir çikarmaya 5 dk. varken kaşar peyniri serpilir çikinca biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun....