Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Aralık 2013 Pazartesi

YABAN MERSİNLİ PASTA

MALZEMELER:
Pandispanya için

4 yumurta
3 fincan şeker
3 yemek kaşığı kaynar su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
3 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İÇ KREMA:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı (isteğe göre margarinde kullanabilirsiniz )
İÇ MALZEME:
Yaban mersini
Çikolata damlası
ÜZERİ İÇİN:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
hazır böğürtlen sosu
YAPILIŞI:
Yumurta aklarını ayırıp mikserde 10 dk çırparak köpük haline getirin. Diğer bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri 5 dk çırpın. Üzerine kaynar su, sıvı yağ, kakao ve vanilyayı da ekleyip tekrar çırpın. En son unu da eleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yumurta aklarını da ilave edip karıştırma işlemine devam edin. Homojen bir karışım elde ettikten sonra istediğiniz şekildeki yağlanmış fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45dk pişirin. Soğuyan kekini isteğe göre 3'e bölüp arasına kremayı eşit olarak paylaştırın.Bir katına yaban mersini krema diğer katına da krema ile çikolata damla koyun, üzerini krem şanti ile dilediğiniz gibi süsleyin.Ben böğürtlen sosu ve yaban mersini kullandım. AFİYET OLSUN

4 yorum :

  1. aaaa bunu yapıyosun ha.
    en sevdiğim pasta frambuazlı idi.
    bi gün özsütte bu yabanmersinliyi yiyene dek.
    özsütün aynası.
    ama tarifi olduğunu bilmiyodum.

    bi deee karaormanlı yapsan yaaa.
    yazsan yaaa.
    :)

    YanıtlaSil
  2. :) Frambuazlı yaparken tarifle oynadım veee ortaya bu çıktı:) ama kara ormanlı pastayı sıraya alıyorum yakında yaparım herhalde :)

    YanıtlaSil
  3. :) sıraya alıyorum bu isteği

    YanıtlaSil